EP Mulambula

Ecole Primaire Mulambula

   

Skoletype:          Barneskole

Bydel:                 Bagira

Oppstart:            September 2002 

Rektor:               Safari Katembera Modeste


Elevtall pr.jan-22:    658 - 362  jenter og 296 gutter

Ant. klasser:             12      

Ant. lærere:              12 -  3 kvinner og 9 menn


Vennskapsskole:    Midtun skole, Bergen

                               Seim skule, Alver


Barneskolen EP Mulambula ligger i byen Bukavu i Øst-Kongo, helt på grensen mot Rwanda.  Skolen ligger på toppen av en høyde med nydelig utsikt over Kivu-sjøen.  Området er landlig, grønt og frodig. Befolkningen bor for det meste i små hytter, og mange har en liten jordflekk rundt hytten hvor de dyrker litt grønnsaker.


EP Mulambula startet opp i september 2002 med to klasserom i enkle trebygninger, bygget av midler innsamlet av skoleelever i Bergen. De påfølgende årene ble det satt opp flere enkle klasserom i trebrakker etter hvert som det var midler tilgjengelig.  Målet er å bygge en ny, solid og tjenlig skolebygning som erstatning for trebrakkene.


Byggearbeidene startet i 2015 etter at Midtun skole i Bergen og EP Mulambula opprettet et vennskapsskolesamarbeid. Arbeidet har foregått i etapper etter hvert som Midtun skole har skaffet midler, men så snart Urafiki har fullført byggingen av den store ungdoms-/videregående skolen Institute Kazaroho skal hele Urafiki sette alle krefter inn for å fullføre byggingen.

Elevtallet ved Mulambula har steget jevnt og trutt, fra 326 i 2005 til 662 i 2021, og jentene er i et lite flertall.

Barneskolen Mulambula ligger på toppen av en ås litt i utkanten av byen Bukavu med nydelig utsikt over Kivusjøen. 

Rektor Safari er veldig engasjert i det pedagogiske samarbeidet og vennskapsutviklingen som også inngår i Urafiki-samarbeidet. Han var på prosjektreise til Norge i 2017 hvor han blant annet besøkte Midtun skole og plukket opp mange ideer til videre utvikling av pedagogikken på EP Mulambula.  Representanter for Urafiki i Norge har besøkt EP Mulambula flere ganger, og det har vært spennende å se hvordan lærerne prøver ut nye arbeidsmåter i undervisningen.  Målet deres er å utvikle en mer elevaktiv undervisning til erstatning for den mer lærersentrerte tradisjonen. Bildet er fra besøk på rektors kontor.

Prosjekt Mulambula, febr. 2021

Første fase i bygging av nytt skolebygg til EP M starrtet i 2015 ved hjelp av midler fra vennskapskolen MIdttun skole.  Oppstart av fase 2 i prosjektet er beregnet til januar 2022 - prosjektbeskrivelse her

Bilder og historikk

16.mars 2022

Fase 2 av byggeprosjektet på EP Mulambula er i gang! Her går det fort -  NKR100.000 ble overført i februar! Rektor Safari oppdaterer oss stadig med nye bilder!

Byggearbeid 5
Byggearbeid 4
Byggearbeid 3
Byggearbeid 2
Byggearbeid 1

13.mars 2021


Her kommer en hyggelig videohilsen fra rektor Safari til alle på Midtun skole!

Desember 2020

Julehilsen fra elever på Mulambula til venner i Bergen.

Besøk fra Norge i 2019

Elevene ved Mulambula inviterte til kulturfest med sang, diktlesning, skuespill og dans da en gruppe fra Norge var på besøk.

Bygging av ny EP Mulambula

Vi ble igjen slått av den fantastiske beliggenheten for den nye skolebygningen. Vi har sett bilder underveis, men det er noe annet å se det hele i virkeligheten. Fundamentering for det meste av det som skal bli den nye skolen og noen murvegger er foreløpig på plass. Det ble avklart at man skal gjøre ferdig to klasserom før man fortsetter grunnarbeidene.

Vennskapsskoler

Midtun skole og Mulambula skole er vennskapsskoler og elevene hjelper vennene sine med å skaffe midler til utbygging. De eksisterende brakkebygningene skal erstattes av permanente murbygg og skolen skal kunne gi plass til flere elever. Tilleggstomt er kjøpt, og byggearbeidene har startet.  Våren 2017 kunne rektor Modeste Safari Katembera fortelle at grunnmur til tre klasserom og et materialrom er ferdig.

Mars 2017

Rektor Safari på Mulambula barneskole dokumenterer de første spadetakene på

nytt skolebygg gjennom bilder. 

Han skriver: "Hello, here's the beginning of Mulambula primary School building. We thank Midtun School, Urafiki and whoever needs to see Mulambula being built. Thank you all a lot."   

Mai 2017

Nytt brev fra rektor Safari hvor han blant annet forteller at nå er grunnmuren til 3 klasserom og et materialrom ferdig. 


"Tumefurahi sana mara tena kupata toka kwenu msaada wa pesa ambazo zimetusaidia kujenga msingi kwa ajili ya darasa tatu na chumba cha kuwekeya vifaa mbalimbali vya kazi." 

Landsbylederen legger ned grunnsteinen til den nye skolebygningen mens spente elever står og ser på.   

Så er grunnmuren til de første klasserommene ferdig.  Murene gir et tydelig inntrykk av hvordan det ferdige bygget vil bli med en gradvis nedtrapping i det skrånende terrenget.

Et besøk på Mulambula er en stor opplevelse med sang, dans og gaveoverrekkelser.


  • Åpenhet
  • Varme
  • Livsglede

Flere bilder fra EP Mulambula

Rektor Safari er glad for muligheten til å sende en hilsen fra alle på Mulambula til vennene på Midtun skole.