EP Mulambula

Ecole Primaire Mulambula

   

Skoletype:          Barneskole

Bydel:                 Bagira

Oppstart:            September 2002 

Rektor:               Safari Katembera Modeste


Elevtall pr.jan -24:    720 - 387  jenter og 333 gutter

Ant. klasser:             12      

Ant. lærere:              12 -  3 kvinner og 9 menn


Vennskapsskole:    Midtun skole, Bergen

                               Seim skule, Alver


Barneskolen EP Mulambula ligger i byen Bukavu i Øst-Kongo, helt på grensen mot Rwanda.  Skolen ligger på toppen av en høyde med nydelig utsikt over Kivu-sjøen.  Området er landlig, grønt og frodig. Befolkningen bor for det meste i små hytter, og mange har en liten jordflekk rundt hytten hvor de dyrker litt grønnsaker.


EP Mulambula startet opp i september 2002 med to klasserom i enkle trebygninger, bygget av midler innsamlet av skoleelever i Bergen. De påfølgende årene ble det satt opp flere enkle klasserom i trebrakker etter hvert som det var midler tilgjengelig.  Målet er å bygge en ny, solid og tjenlig skolebygning som erstatning for trebrakkene.


Byggearbeidene startet i 2015 etter at Midtun skole i Bergen og EP Mulambula opprettet et vennskapsskolesamarbeid. Arbeidet har foregått i etapper etter hvert som Midtun skole har skaffet midler, men så snart Urafiki har fullført byggingen av den store ungdoms-/videregående skolen Institute Kazaroho skal hele Urafiki sette alle krefter inn for å fullføre byggingen.

Elevtallet ved Mulambula har steget jevnt og trutt, fra 326 i 2005 til 662 i 2021, og jentene er i et lite flertall.

Barneskolen Mulambula ligger på toppen av en ås litt i utkanten av byen Bukavu med nydelig utsikt over Kivusjøen. 

Rektor Safari er veldig engasjert i det pedagogiske samarbeidet og vennskapsutviklingen som også inngår i Urafiki-samarbeidet. Han var på prosjektreise til Norge i 2017 hvor han blant annet besøkte Midtun skole og plukket opp mange ideer til videre utvikling av pedagogikken på EP Mulambula.  Representanter for Urafiki i Norge har besøkt EP Mulambula flere ganger, og det har vært spennende å se hvordan lærerne prøver ut nye arbeidsmåter i undervisningen.  Målet deres er å utvikle en mer elevaktiv undervisning til erstatning for den mer lærersentrerte tradisjonen. Bildet er fra besøk på rektors kontor.

Prosjekt Mulambula, febr. 2021

Første fase i bygging av nytt skolebygg til EP M starrtet i 2015 ved hjelp av midler fra vennskapskolen MIdttun skole.  Oppstart av fase 2 i prosjektet er beregnet til januar 2022 - prosjektbeskrivelse her

Kartet viser EP Mulambulas beliggenhet i Bukavu