Historikk

EP Mulambula - historikk

Skoleåret 2021-2022

EP Mulambula har fått en ny vennskapsskole i tillegg til Midtun skole - Seim skule i Alver kommune. 

16.mars 2022

Fase 2 av byggeprosjektet på EP Mulambula er i gang! Her går det fort -  NKR100.000 ble overført i februar! Rektor Safari oppdaterer oss stadig med nye bilder!

Byggearbeid 5
Byggearbeid 4
Byggearbeid 3
Byggearbeid 2
Byggearbeid 1

13.mars 2021


Her kommer en hyggelig videohilsen fra rektor Safari til alle på Midtun skole!

Desember 2020

Julehilsen fra elever på Mulambula til venner i Bergen.

Besøk fra Norge i 2019

Elevene ved Mulambula inviterte til kulturfest med sang, diktlesning, skuespill og dans da en gruppe fra Norge var på besøk.

Bygging av ny EP Mulambula

Vi ble igjen slått av den fantastiske beliggenheten for den nye skolebygningen. Vi har sett bilder underveis, men det er noe annet å se det hele i virkeligheten. Fundamentering for det meste av det som skal bli den nye skolen og noen murvegger er foreløpig på plass. Det ble avklart at man skal gjøre ferdig to klasserom før man fortsetter grunnarbeidene.

Vennskapsskoler

Midtun skole og Mulambula skole er vennskapsskoler og elevene hjelper vennene sine med å skaffe midler til utbygging. De eksisterende brakkebygningene skal erstattes av permanente murbygg og skolen skal kunne gi plass til flere elever. Tilleggstomt er kjøpt, og byggearbeidene har startet.  Våren 2017 kunne rektor Modeste Safari Katembera fortelle at grunnmur til tre klasserom og et materialrom er ferdig.

Mars 2017

Rektor Safari på Mulambula barneskole dokumenterer de første spadetakene på

nytt skolebygg gjennom bilder. 

Han skriver: "Hello, here's the beginning of Mulambula primary School building. We thank Midtun School, Urafiki and whoever needs to see Mulambula being built. Thank you all a lot."   

Mai 2017

Nytt brev fra rektor Safari hvor han blant annet forteller at nå er grunnmuren til 3 klasserom og et materialrom ferdig. 


"Tumefurahi sana mara tena kupata toka kwenu msaada wa pesa ambazo zimetusaidia kujenga msingi kwa ajili ya darasa tatu na chumba cha kuwekeya vifaa mbalimbali vya kazi." 

Landsbylederen legger ned grunnsteinen til den nye skolebygningen mens spente elever står og ser på.   

Så er grunnmuren til de første klasserommene ferdig.  Murene gir et tydelig inntrykk av hvordan det ferdige bygget vil bli med en gradvis nedtrapping i det skrånende terrenget.

Et besøk på Mulambula er en stor opplevelse med sang, dans og gaveoverrekkelser.


  • Åpenhet
  • Varme
  • Livsglede

Flere bilder fra EP Mulambula

Rektor Safari er glad for muligheten til å sende en hilsen fra alle på Mulambula til vennene på Midtun skole.